Уязвимите места на вашия дом

Уязвимите места на вашия дом
Във всяко жилище рано или късно възникват определени проблеми, свързани със сградата, комуникациите, поддръжката, довършителните дейности и т.н. Все пак има точки, които е добре периодично да проверявате със специалист, тъй като са по - уязвими.
1. Електрическите ключове, контакти, eл-уредите - котлони, фурни, бойлер и др. Неизправността им може да причини куп неудобства, да доведе до спиране на тока в целия имот и дори до животозастрашаващи ситуации.
2. Водоснабдяването и канализацията на вашето жилище. Препоръчителна е периодична профилактика на всички канали, мивки и перални, проверка за течове, включително и от съседни жилища. Не са рядкост случаите на наводнения и значителни щети в дома поради спукани тръби или уреди, работещи с вода - пералня, съдомиялна, бойлер.
3. Покрива или тавана - особено ако живеете в къща. Повикайте специалист още като забележите нередност - колкото повече отлагате, толкова по-сериозен и скъп ще ви излезе ремонтът.
4. Проверка на дограмата - за ефикасна топло- и шумоизолация, за пропускане на вода, за счупвания и пукнатини.
5. Не на последно място - важно е хигиенното състояние на жилището ви - най-вече за вашето здраве. Есента е подходящ период за основно почистване, хигиенизиране и отстраняване на прах и бактерии.
В случай, че се нуждаете от професионална помощ и съвет - вижте обявите за услуги на www.location.bg!

Други новини
· Какво трябва да знаем при закупуване на недвижим имот · Данъчни облекчения за млади семейства с ипотечен кредит · Свежи идеи как да декорирате дома си за Коледа · Данък върху недвижим имот и как да спестим от дължимата сума · Ваканционен имот или ваканция в хотел? · Произведено в Германия - къща, която се отоплява сама · Седем златни правила при покупка на недвижим имот · Жилищата в България са поскъпнали с 2,2% за година · Къща или апартамент?
Имоти в България