Ваканционен имот или ваканция в хотел?

Ваканционен имот или ваканция в хотел?
 България предлага разнообразни условия за отдих - от морски през балнео- до планински и ски туризъм. Често почиващите не се задоволяват с една седмица ваканция в хотел и решават да закупят жилище в определен курорт.
Благодарение на засиленото търсене от страна на българи и чужденци, през последните години в много курортни селища бяха построени жилищни и вакационни комплекси, които предлагат домашен уют в съчетание с хотелско обслужване. Броят на новопостроените ваканционни жилища в България надхвърля няколко стотин хиляди.

Руснаците отново са сред основните купувачи, нараства търсенето и от страна на британци и други националности. Най-значителен ръст на продажбите на ваканционни имоти има в Банско, възстановяват се пазарите и в Слънчев бряг, Бургас, във и около Варна.  И така да си зададем въпроса - има ли смисъл да си купя имот на морето, когато мога да ходя всяка година на хотел, при това на различно красиво място?
 Ще изложим няколко факта за пазара на ваканционни имоти в момента, а вие ще прецените ЗА или ПРОТИВ.
 1. Покупката на качествен имот с добро разположение е винаги по-добро решение от наем на имот. Така че ако харесвате мястото и го посещавате всяка година, дори по няколко пъти - определено трябва да се замислите.
 2. Цените на имотите по българското Черноморие в момента са повече от изгодни. И с правилното търсене, например на нашия сайт, ще намерите нещо добро "за без пари".
 3. Ако Ви омръзне да ходите всяка година там - вероятно имате много познати, на които можете да го предложите под наем. Ако ли не - има фирми, които предлагат менажиране и отдаване на имоти под наем и лесно ще намерят клиенти за Вашия апартамент/къща. 
 4. След определен период винаги можете да препродадете своето ваканционно жилище.

 ВАЖНО е да съобразите качеството на строителство на сградата, разположението на апартамента/къщата и допълнителните услуги, които предлага. Ако имотът е в комплекс с градина, басейн и охрана - ще е необходимо да плащате такса поддръжка. Ако е разположен в жилищна сграда разходите ще са по-малко, както и екстрите.


 
 

Други новини
· Какво трябва да знаем при закупуване на недвижим имот · Данъчни облекчения за млади семейства с ипотечен кредит · Свежи идеи как да декорирате дома си за Коледа · Уязвимите места на вашия дом · Данък върху недвижим имот и как да спестим от дължимата сума · Произведено в Германия - къща, която се отоплява сама · Седем златни правила при покупка на недвижим имот · Жилищата в България са поскъпнали с 2,2% за година · Къща или апартамент?
Имоти в България