Произведено в Германия - къща, която се отоплява сама

Произведено в Германия - къща, която се отоплява сама
  Немски учени успяват да направят революционно откритие! Построяват къща, която не само спестява, но и произвежда чиста енергия.
 
  На пръв поглед това е обикновена нова къща. Има обаче едно предимство - произвежда два пъти повече енергия отколкото потребява. Тайната се крие в слънчевите батерии на покрива. Те успяват да осветят и отоплят цялата къща. А всичко това се регулира от компютърна програма.
  Къщата с площ от около 50кв. м. е построена преди година в Щутгарт. Засега се използва като офисно помещение и в него се извършват проучвания. И резултатите от тях впечатляват - постройката произвела допълнителна енергия, достатъчна да захрани електромобил, да отопли музей в близост, дори за къщите наоколо.
  Освен това къщичката е "умна". Програма контролира всички енергийни въпроси и даже е способна на обучение. С времето тя ще поеме цялата рутина на хората вкъщи и ще регулира осветлението и отоплението в съответсвие с потребностите.
  Къщата е създадена на принципа на трите нули - нулево енергопотребление, нула отпадъци, нулеви загуби.  Т. е. тя сама се отоплява и осветява, не вреди на природата и лесно подлежи на демонтаж или преработка. Ако проектът се окаже успешен, в най-скоро време ще бъде пуснат в масово производство.

Други новини
· Какво трябва да знаем при закупуване на недвижим имот · Данъчни облекчения за млади семейства с ипотечен кредит · Свежи идеи как да декорирате дома си за Коледа · Уязвимите места на вашия дом · Данък върху недвижим имот и как да спестим от дължимата сума · Ваканционен имот или ваканция в хотел? · Седем златни правила при покупка на недвижим имот · Жилищата в България са поскъпнали с 2,2% за година · Къща или апартамент?
Имоти в България